32.6 C
Dubai
duminică, iunie 16, 2024
AcasăThings to doCe poți face în Dubai dacă ai o escală pe DXB

Ce poți face în Dubai dacă ai o escală pe DXB

Data:

Articole asemănătoare

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Staycation: Hampton by Hilton Marjan Island

Hotelul Hampton by Hilton Marjan Island este o alegere...

Peste 185.000 de fani au fost la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai

În cele patru zile și patru nopți, peste 185.000...

Ești în drum spre o destinație exotică dar ai o escală pe DXB mai mare de șase ore și ai ieși la o plimbare? Atunci îți recomandăm 5 obiective la care poți ajunge ușor cu taxiul sau metroul.

Dubai reprezintă un punct de tranzit important și interesant totodată (din punct de vedere al distanțelor și accesibilității zborurilor) către o multitudine de destinații exotice. Așa că, dacă ai o escală pe DXB (Aeroportul Internațional Dubai) de peste patru ore, merită să ieși puțin și să profiți de tot ceea ce oferă acest oraș minunat. 

În funcție de durata escalei, dacă ea depășește bineînțeles 4 ore, îți recomandăm o incursiune în istoria sau viitorul orașului Dubai, vizitând unele dintre locurile sale emblematice, sau, de ce nu, o sesiune rapidă de shopping.

Iată doar câteva dintre dintre posibilele destinații și timpul necesar pentru a parcurge distanța de la aeroport și până în locul pe care ți-l recomandăm.

Dubai Mall (30 minute cu taxi / 40 minute cu metroul)

Dubai Mall este destinația ideală dacă nu ai prea mult timp la dispoziție atunci când ești în tranzit prin Dubai. Ajungi în doar 25 – 30 de minute cu taxiul de la aeroport și în aproximativ 40 de minute cu metroul. 

Aici poți profita de una dintre cele mai complete și exclusive experiențe din viața ta, dar poți descoperi și câteva dintre clădirile emblematice, care plasează Dubai pe una dintre pozițiile fruntașe ale topului celor mai spectaculoase locuri de vizitat în vacanță.

Este vorba, în primul rând, de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, unde îți recomandăm să îți achiziționezi dinainte biletele de acces pentru a evita orice coadă și întârziere la intrare.

Nu poți rata nici coregrafiile spectaculoase ale Dubai Fountain, fântâna arteziană cu cel mai mare sistem coregrafic din lume, sau o vizita la Dubai Opera, aflate în imediata apropiere a Dubai Mall.

La final, poți încheia cu o masă delicioasă la Time Out Market, aflat la câțiva pași de Dubai Mall, unde sunt reunite sub un singur acoperiș o serie dintre cele mai delicioase experiențe culinare și bucătării.

Museum of the Future / Muzeul Viitorului (25 minute cu taxi / 30 minute cu metroul)

Tot la 25 minute cu taxiul și doar 30 de minute cu metroul de la aeroport se află și Museum of the Future / Muzeul Viitorului, care se poziționează ca „cea mai frumoasă clădire din lume”. 

Bineînțeles că frumusețea ține de criterii subiective, dar cu certitudine viziunea Dubaiului asupra viitorului te va impresiona. 

Îți recomandăm, și aici, să îți achiziționezi bilete online prealabil, fiind de multe ori sold out cu 2-3 săptamâni înainte.

Al Seef & Al Fahidi Historical District (20 minute cu taxi / 25 minute cu metroul)

Pentru o porție încântătoare de istorie și tradiții emirate, la doar 20 minute cu taxi și 25 de minute cu metroul de aeroport, o promenadă reamenajată în ultimii ani, pe malul Dubai Creek, în cartierul istoric Al Fahidi din Bur Dubai. Prin arhitectura sa, Al Seef aduce un omagiu moștenirii emirate cu aleile înguste și clădirile de culoarea nisipului, cu turnuri de vânt antice.

Al Seef este destinația perfectă pentru o plimbare de plăcere pe malul apei, fiind  presărată cu boutique-uri, galerii de artă și piețe în aer liber, dar și pentru un dejun sau o cină delicioase, găzduind peste 70 de restaurante și cafenele care oferă concepte locale, dar și internaționale, de la fast food la experiențe culinare rafinate.

Și dacă ajungeți în Al Seef, nu ratați o vizită și în Al Fahidi Historical District, pentru a descoperi modul de viață din vechiul Dubai, aici fiind păstrată aproape intactă o mare parte din infrastructura originală.

Dubai Frame (25 minute cu taxi / 45 minute cu metroul)

Dubai Frame este o clădire sub forma unei rame (2 turnuri cu o înălțime de 150 m conectate la bază și în vârf de o pasarelă panoramică) ce oferă o imagine de ansamblu asupra „trecutului” și a „viitorului” acestor locuri, dezvăluind o panoramă uluitoare asupra noului, dar și a vechiului Dubai.

La doar 25 minute cu taxi și 45 de minute cu metroul de la aeroport poți admira toate atracțiile orașului de la înălțime.

Bluewaters Island (35 minute cu taxi / 1 oră și 10 minute cu metroul)

Una dintre cele mai noi zone din Dubai, recent deschisă publicului este Bluewaters Island, aflată la 35 de minute cu taxi și peste o oră cu metroul de la aeroport, în apropiere de Dubai Marina.

Atracția centrală a insulei este Ain Dubai, cea mai mare și înaltă roată de observație din lume, oferind o vedere panoramică asupra JBR Beach, Dubai Marina, Palm Jumeirah și emblematicelor Burj Khalifa și Burj Al Arab.

Și aici ai numeroase opțiuni pentru o masă senzațională, evident poți alege dintre o multitudine de bucătării.

Iar la final, dacă mai este timp, te poți fotografia alături de celebritatea favorită la muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds Dubai.

Burj Al Arab (35 minute cu taxi / 1 oră și 10  minute cu metroul)

Una dintre clădirile emblematice din Dubai este Burj Al Arab, primul hotel de 7 stele din lume. Dacă curiozitatea te îndeamnă să îl descoperi odată cu o escală în Dubai, poți lua un taxi și în 35 de minute vei fi acolo!

Te poți relaxa câteva momente pe plaja din apropiere sau chiar să te bucuri de soare și apa mării…

Recomandarea noastră: încearcă să-ți planifici din timp această ieșire și ia în calcul și eventualele blocaje în trafic. În niciun caz nu îți recomandăm să ieși din aeroport dacă ai o escală pe DXB mai mică de șase ore. Întoarce-te în aeroport cu cel puțin o oră și jumătate înaintea orei de decolare.

📷 envato elements / kijevskymarek

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.