35.2 C
Dubai
joi, iunie 13, 2024
AcasăTalksEmiratul Ras Al Khaimah a obținut Certificarea de Argint EarthCheck pentru sustenabilitate

Emiratul Ras Al Khaimah a obținut Certificarea de Argint EarthCheck pentru sustenabilitate

Data:

Articole asemănătoare

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Staycation: Hampton by Hilton Marjan Island

Hotelul Hampton by Hilton Marjan Island este o alegere...

Peste 185.000 de fani au fost la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai

În cele patru zile și patru nopți, peste 185.000...

Al Jazeera Al Hamra: povestea orașului fantomă din Ras Al Khaimah

Există multe povești care circulă în zonă legate de...

Emiratul Ras Al Khaimah este prima destinație din Orientul Mijlociu care a primit Certificarea de Argint EarthCheck Sustainable Destinations

Emiratul Ras Al Khaimah a primit Certificarea de Argint în cadrul programului EarthCheck pentru Destinații Durabile – cel mai important program științific de evaluare și certificare pentru destinațiile turistice din lume.

Emiratul este prima destinație din Orientul Mijlociu care obține acest nivel de recunoaștere pentru sustenabilitate. Procesul de certificare se bazează pe criteriile științifice aprofundate ale EarthCheck și implică, de asemenea, monitorizarea meticuloasă, compararea și auditarea a 10 indicatori de sustenabilitate – de la consumul de energie și apă la gestionarea deșeurilor, analiza amprentei de carbon și implicarea comunității.

Certificarea primită este cu atât mai semnificativă având în vedere provocările climatice din regiune, care solicită o abordare mai robustă în gestionarea consumului de energie și apă pentru a îndeplini cerințele stricte ale EarthCheck.

Certificarea de Argint vine cu doar câteva săptămâni înaintea conferinței privind schimbările climatice COP28 a Națiunilor Unite, care va avea loc în Emiratele Arabe Unite la sfârșitul lunii noiembrie. Agenda conferinței din acest an se va concentra asupra atingerii obiectivului global de reducere a emisiilor cu 43% până în 2030.

Directorul executiv al Autorității pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah (RAKTDA), Raki Phillips, a declarat că obținerea Certificării de Argint a EarthCheck întărește ambiția Ras Al Khaimah de a deveni liderul turismului durabil în Emiratele Arabe Unite și în regiune până în 2025.

Autoritatea pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah a lansat, de asemenea, propriul său program de certificare pentru durabilitate pentru afacerile din industria ospitalității, numit Responsible RAK. Peste 20 de afaceri fac parte din program în prezent.

Responsible RAK este alimentat de principiile și datele EarthCheck, asigurându-se că afacerile măsoară impactul lor asupra mediului și iau măsuri reale.

Numeroase afaceri din turism din Ras Al Khaimah, inclusiv hoteluri, atracții și operatori turistici, au obținut Certificarea Responsible RAK Silver.

Lista include:

  • Autoritatea pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah (RAKTDA)
  • The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah, Al Hamra Beach
  • The Cove Rotana Resort Ras Al Khaimah
  • Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume
  • Jais Sledder, cea mai lungă pistă de bob din regiune
  • 1484 by Puro, restaurantul situat la cea mai înaltă altitudine din Emiratele Arabe Unite
  • Bear Grylls Explorers Camp
  • Biroul de Administrare a Timpului Liber din Ras Al Khaimah (RAK Leisure Administration Office)
  • Compania de călătorii și turism SAFARAK

Destinația colaborează, de asemenea, cu dezvoltatori și operatori de top care pun sustenabilitatea în centrul afacerilor lor. Un exemplu este așteptatul Wynn Al Marjan Island, care va fi dezvoltat în colaborare cu partenerii locali Marjan LLC și RAK Hospitality Holding LLC, conform celor mai înalte standarde de practică în domeniul sustenabilității. Practicile de proiectare și dezvoltare sustenabilă ale Wynn Resorts au obținut certificările LEED Platinum și Four Green Globes la nivel global.

Foto: Autoritatea pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.