41 C
Dubai
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăTalksPremieră mondială în Dubai: Brian Grubb a făcut WakeBASE la cea mai...

Premieră mondială în Dubai: Brian Grubb a făcut WakeBASE la cea mai înaltă piscină infinită din lume

Data:

Articole asemănătoare

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Staycation: Hampton by Hilton Marjan Island

Hotelul Hampton by Hilton Marjan Island este o alegere...

Peste 185.000 de fani au fost la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai

În cele patru zile și patru nopți, peste 185.000...

Americanul Brian Grubb a făcut wakeskating pe piscina infinită a unui zgârie-nori din Dubai, după care a urmat un BASE Jumping peste margine.

Americanul Brian Grubb, pionier al wakeskating-ului, a realizat o premieră mondială extraordinară într-un proiect inovator care a combinat wakeskating-ul cu drona și BASE jumping-ul.

Aflată în vârful podului aerian de la Address Beach Resort din Dubai, piscina infinită, care deține recordul mondial Guinness, se află la o înălțime uimitoare de 294 de metri deasupra nivelului mării.

Aventura îndrăzneață a lui Brian Grubb a început cu un wakeskating de 94 de metri peste piscina de pe acoperiș, remorcat de o dronă, înainte de a sări peste marginea piscinei, făcând o tranziție perfectă către un salt BASE de 77 de etaje și aterizând cu succes pe plaja de dedesubt.

Această realizare remarcabilă, cunoscută sub numele de „WakeBASE”, a a fost o încununare a visului de șapte ani al lui Grubb și a marcat o etapă istorică în cariera americanului.

Ce mai trebuie să știi despre proiectul WakeBASE în Dubai

Proiectul WakeBASE în Dubai a reprezentat o provocare de neegalat pentru Brian Grubb, care a călătorit prin lume făcând wakeskating în locuri unice precum canionul Wadi al-Hidan, aisbergurile din Cape Cod sau piscina Cleopatra din Turcia. Combinația dintre Wakeskating și BASE jumping nu a mai fost încercată până acum, iar Grubb era hotărât să fie primul care să încerce asta.

Pentru pregătirea acestei aventuri, Brian Grubb a apelat la expertiza lui Miles Daisher, o legendă renumită a salturilor BASE, cu peste 4.500 de salturi în palmares. Daisher a conceput un program riguros de pregătire pentru a-i dezvolta abilitățile lui Grubb, recunoscând că Grubb avea doar 26 de salturi BASE la activ până în decembrie 2022.

În parteneriat cu Prada, acest proiect în premieră mondială a fost, de asemenea, o premieră în materie de modă pentru wakeskate și BASE jumping, deoarece Grubb a purtat echipamentul Prada Linea Rossa personalizat, optimizat pentru ambele sporturi, combinând performanța și inovația. Pantofii săi au fost special concepuți pentru a asigura o aderență optimă pe Wake Skate-ul personalizat Prada Linea Rossa.

Dezvoltatorul de drone Sebastian Stare și echipa sa dedicată au avut sarcina amplă de a crea o dronă personalizată, special concepută pentru acest proiect unic. Cu informații de la Brian însuși, funcționalitatea dronei a fost îmbunătățită și testată de mai multe ori pe parcurs pentru a corespunde nivelului de care are nevoie pentru a efectua acest WakeBASE.

Evident, orașul Dubai a fost o locație naturală, având în vedere reputația sa de centru pentru cei care caută aventura și de destinație emblematică pentru fapte uimitoare, iar acest WakeBASE este un nou punct de reper în cronica incredibilă a realizărilor remarcabile ale orașului.

„Când ne-a venit această idee, am căutat mai multe locuri și apoi am văzut Address Beach Resort din Dubai cu cea mai înaltă piscină cu margine invizibilă din lume. Clădirea este ideală, iar modul în care piscina se curbează este perfect pentru mine, deoarece sunt cu piciorul drept înainte, iar forma este cea de care aveam nevoie pentru rampă și apoi există această zonă mare și frumoasă de aterizare pe plajă. De îndată ce am văzut locul am știut că aici putem pune în aplicare ideea și atunci a început adevărata misiune”, a spus Brian Grubb

Foto/video: Red Bull Content Pool

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.