32.6 C
Dubai
duminică, iunie 16, 2024
AcasăTips & TricksUnde poți să folosești un card nol în Dubai

Unde poți să folosești un card nol în Dubai

Data:

Articole asemănătoare

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Staycation: Hampton by Hilton Marjan Island

Hotelul Hampton by Hilton Marjan Island este o alegere...

Peste 185.000 de fani au fost la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai

În cele patru zile și patru nopți, peste 185.000...

Un card nol nu este util doar pentru transportul în comun din Dubai, ci poate fi folosit și pentru plata taxiului, a combustibilului și chiar a cumpărăturilor.

Dacă vrei să te plimbi prin Dubai cu transportul în comun, atunci ai nevoie de un card nol. Plata biletului de metrou se face doar cu cardul nol, un sistem similar cu celebrul Oyster card de la Londra, de exemplu.

De unde poți cumpăra un card nol

Cardul nol se poate cumpăra din orice stație de metrou, de la casele de bilete ale Autorității rutiere și de transport din Dubai (RTA), din diverse stații de autobuz, din porturi, de la punctele de vânzare ale partenerilor autorizați, de la birourile de informații pentru turiști sau online.

Câte tipuri de carduri nol sunt disponibile

Cel mai ieftin card nol este cel roșu (Red Ticket) care este din carton și are o utilitate limitată. Acesta costă 2 dirhami, adică 2,5 lei, și poate fi încărcat doar cu o sumă echivalentă pentru 10 călătorii sau 5 pass-uri zilnice. Acest card este valabil 10 călătorii sau maximum 90 de zile.

Cardul nol Silver costă 25 de dirhami (aproximativ 31 de lei), dintre care 19 dirhami vor rămâne credit de călătorie. Dacă înregistrezi acest card în aplicația nol Pay atunci poți încărca pe el până la 5.000 de dirhami, adică aproape 6.200 de lei. Dacă nu înregistrezi cardul poți încărca maximum 1.000 de dirhami. Valabilitatea acestui card este de 5 ani.

Cardul nol Gold are același preț ca și cardul nol Silver, diferența fiind însă că vei avea acces în vagoanele Gold VIP din metrou și tramvai. Atenție însă, prețul pentru o călătorie este dublu.

Mai există și cardul nol Blue, personal, dar acesta este recomandat doar dacă te stabilești în Dubai sau stai aici pentru o perioadă de cel puțin 1 an.

Mai există și cardul nol Emaar care vine la pachet și cu o reducere de 40% la unele obiective turistice cum ar fi Burj Khalifa, Dig-It, Dubai Aquarium, Dubai Opera, Ekart Zabeel, KidZania sau VR Park. Acesta costă 55 de dirhami (aproximativ 68 de lei).

Unde poți folosi un card nol

Dacă erai convins că poți folosi un card nol doar pentru a plăti biletele pentru transportul în comun, ei bine, te-ai înșelat. Poți folosi cardul nol pentru plata cursei de taxi (trebuie să fie taxiuri RTA), parcarea și poți face chiar și cumpărături la peste 2.000 de magazine din Dubai.

Cardul nol este valabil doar în Dubai și nu poate fi folosit în alt Emirat, dar poți plăti însă cu cardul nol cursele cu autobuzul dintre Dubai și Abu Dhabi, de exemplu.

De exemplu, dacă vrei să mergi la un restaurant sau cafenea să știi că printre locurile unde poți plăti cu cardul nol se numără 800 Degrees Pizza, Burger King, Carter’s, Cravia, Gloria Jean’s Coffee, London Dairy, Mister Baker sau Pavo’s Pizza.

De asemenea, poți folosi acest card și pentru accesul la diferite atracții, cum ar fi Etihad Museum sau IMG World of Adventure.

Lanțurile de farmacii Aster, Medcom sau MEDICINA acceptă și ele plata cu cardul nol, iar în supermarketurile Aswaaq, All Day, Al Maya, Carrefour, K Circle, Lulu Hypermarket sau Zoom poți face cumpărături cu același card.

De asemenea poți alimenta în benzinăriile Enoc și apoi să faci plata cu cardul nol, iar rețeaua de service-uri auto Autopro 21 acceptă de asemenea și plata cu nol.

Câte persoane pot folosi un card nol

Același card nol nu poate fi folosit de mai multe persoane în timpul aceleiași călătorii. Cardul se scanează la urcarea în mijlocul de transport și apoi la coborâre, taxarea fiind făcută în funcție de distanța parcursă. Acest lucru nu poate fi făcut de două persoane în același timp.

Cum alimentezi cardul nol

Nimic mai simplu. Poți folosi fie automatele disponibile în stațiile de metrou sau în locurile unde se și comercializează acest card sau poți să folosești aplicația nol Pay. Îți recomand această variantă pentru că totul funcționează extrem de simplu. Descarci aplicația pentru tipul tău de telefon (Android sau iOS) și gata.

În momentul în care vrei să faci top-up, deschizi aplicația, apropii doar cardul nol de telefon și acesta citește automat informațiile referitoare la creditul disponibil, tranzacțiile efectuate și data de expirare.

Începând cu data de 15 ianuarie 2024 suma minimă cu care poți reîncărca acest card este de 20 de dirhami (aproximativ 25 de lei), față de 5 dirhami înainte.

De asemenea, pentru a putea călători cu metroul ai nevoie de un credit de 15 dirhami pe card (față de 7,5 dirhami până pe 15 ianuarie).

Pot să retrag banii depuși pe cardul nol

Dacă suma rămasă pe card este mai mică de 100 de dirhami poți retrage banii de la unul din automatele unde ai făcut top-up. La sume mai mari de 100 de dirhami, singura modalitate de a recupera banii depuși este de a-i tranfera pe un card nol înregistrat prin intermediul site-ului RTA.

Cât costă transportul în comun în Dubai

Prețul biletelor variază între 3 și 15 dirhami în funcție de zonă și de categoria vagoanelor în care călătorești. Pentru mine cea mai bună opțiune este cardul nol Silver, costul unei călătorii fiind ceva mai mic, comparativ cu Red Ticket.

Cum ajungi în Dubai?

Wizz Air operează, din București, zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) și Aeroportul Internațional Dubai (DXB). Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai zboruri zilnice spre Abu Dhabi și 6 zboruri pe săptămână din București către Dubai.

Wizz Air mai operează și două zboruri săptămânale între Cluj-Napoca și Abu Dhabi.

Cel mai simplu este să intri direct pe site-ul Wizz Air și să verifici disponibilitatea în funcție de perioada în care îți dorești să călătorești în Abu Dhabi și Dubai.

În afara biletelor de avion, prin intermediul Wizz Air mai poți achiziționa și alte servicii complementare, cum ar fi transfer de la aeroport la hotel, închirierea unei mașini, iar pentru rezervările de cazare făcute prin intermediul platformei booking.com primești o reducere de 5%.

Wizz Air

Foto: RTA, Wizz Air

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.