30.9 C
Dubai
duminică, iunie 16, 2024
AcasăEat & Drink1484 by Puro: atât de aproape de cer în Ras Al Khaimah

1484 by Puro: atât de aproape de cer în Ras Al Khaimah

Data:

Articole asemănătoare

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Staycation: Hampton by Hilton Marjan Island

Hotelul Hampton by Hilton Marjan Island este o alegere...

Peste 185.000 de fani au fost la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai

În cele patru zile și patru nopți, peste 185.000...

Restaurantul 1484 by Puro din Ras Al Khaimah este locul unde o cafea bună și mâncarea delicioasă se completează perfect cu un peisaj absolut spectaculos.

Să conduci peste 100 de kilometri pentru o cafea bună? Normal, știți că aș face orice aproape orice 😉 pentru o cafea bună. Mai ales că destinația finală este 1484 by Puro, un bistro aflat la cea mai mare altitudine din Emiratele Arabe Unite (UAE), iar drumul până acolo m-a făcut să mă gândesc la cele mai tari circuite de curse din lume.

1484 by Puro se află în vârful muntelui Jebel Jais

Dar să o luăm de la de dimineață. Ziua a început la hotelul Hampton by Hilton de pe insula  Al Marjan, locul în care am petrecut cele trei zile spectaculoase din emiratul Ras Al Khaimah, și a continuat cu un drum absolut superb printre dune de nisip și apoi spre vârful Jebel Jais, aflat la nord-vest în lanțul muntos Hajar.

Chiar dacă pare incredibil, în această zonă plouă din abundență, în special în lunile octombrie și noiembrie, iar fluxurile de apă care curg pe versanții munților au erodat într-un mod spectaculos acești munți formați în urmă cu peste 70 de milioane de ani.

A fost greu să-mi imaginez că pe aici curg râuri și că există, pentru o scurtă perioadă de timp, chiar și lacuri în zonă. Și ca să înțelegi cât de spectaculoși sunt acești munți îți spun doar că sunt pe lista de candidați pentru a fi incluși pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca una dintre minunile naturale ale lumii. 

1484 by Puro - Jebel Jais

1484 by Puro este bistro-ul aflat la cea mai mare altitudine din Emiratele Arabe Unite

Am făcut mai multe opriri pentru a admira peisajul și pentru a „sta la povești” cu caprele care săreau de pe o stâncă pe alta. Pe celălalt versant al muntelui erau și câteva sătuce în care localnicii își duc viața într-un al ritm, complet diferit față de ce vezi în orașele mari din Emirate.

După un drum cu viraje mai spectaculoase ca cele de pe Transfăgărășan, (da, trebuie să recunosc asta) am ajuns la 1484 by Puro, bistro-ul aflat la cea mai mare altitudine din Emiratele Arabe Unite (UAE).

Aflat, evident la 1.484 de metri, acesta este și punctul de plecare spre Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume.

Cafea bună și mâncare delicioasă la 1484 by Puro

La 1484 by Puro ai parte și de un peisaj absolut incredibil așa că am savurat totul la o cafea. Pe râșniță aveau boabe din Ecuador, de la Hacienda Santa Gertrudis, prăjite de cei de la Coffee Planet, una dintre cele mai cunoscute prăjitorii de cafea din Emirate.  

Am ales un loc pe terasă și am început cu un cappuccino din simplul motiv că puteai să-ți personalizezi cafeaua cu un selfie făcut chiar acolo în locație. Găsești opțiunea în meniul digital, încarci poza, iar cafeaua ajunge la tine cu poza ta în loc de latte art. Cât de tare, nu?

De obicei, când ies la cafea am și chef de povești, dar aici am stat pur și simplu câteva minute bune tăcut, cu gândurile prin toate scorburile de pe munte, cioplite de vânt și ploaie în milioane de ani.

M-am bucurat de cafea, de vânt, de soare, de liniște și cu fiecare respirație simțeam cum se încarcă toate bateriile golite de agitația din fiecare zi.

Știi deja că îmi plac la nebunie locurile unde pe lângă o cafea bună poți să și mănânci ceva bun, iar la 1484 by Puro le-am găsit pe amândouă.

Am încercat (în doi) un toast cu roșii și burrata (70 de dirhami / 87 lei) la care au mers perfect niște bețișoare de zucchini crocante (45 de dirhami / 56 lei), urmate de un pui teryiaki (70 de dirhami / 87 lei) și niște paste cu un sos pesto din edamame (75 de dirhami / 94 lei) la care mă mai gândesc încă și acum. Plus un fresh proaspăt de pepene (25 de dirhami / 31 lei) absolut spectaculos.  

Din păcate, nu a mai fost loc și de desert după, pentru că urma o coborâre cu 150  de km/h pe cea mai lungă tiroliană din lume, dar rămâne pe listă pentru că sigur voi mai ajunge aici măcar o dată în viața asta.

Am încheiat tot cu o cafea, cu un V60 pentru că voiam să simt notele de caise, mandarine și caramel și într-o cafea fără lapte. A fost modul perfect de a mă bucura încă puțin de unul dintre cele mai frumoase locuri în care am băut o cafea bună până acum. 

Spre final, am început să simt diferența de temperatură, mai ales că aici sus pe Jebel Jais a început să bată puțin și vântul. E bine să ai și niște haine mai groase la tine pentru că diferența de temperatură este de 15 – 20 de grade față de jos.

Fă-ți rezervare înainte să pleci spre 1484 by Puro

În plus, înainte să te pornești spre 1484 by Puro fă-ți neapărat rezervare pentru că altfel șansele să te bucuri de tot ce ți-am povestit mai sus sunt egale cu zero.

În plus, în momentul rezervării trebuie să menționezi și numărul mașinii cu care te deplasezi (dacă nu o faci cu unul din autobuzele care ajung până sus) pentru că la un moment dat treci de un punct de control unde trebuie să fi înregistrat în prealabil (un fel de verificare în cazul în care ai vrea să ajungi de aici în Oman).

Fă o oprire și la Jais Viewing Deck Park

La coborâre îți recomand să te oprești măcar 15 minute și la punctul de observație Jais Viewing Deck Park aflat la 1.250 de metri, deschis între orele 09:00 – 22:00. Feed-ul tău de instagram îți va mulțumi pentru asta.

Și dacă mai e loc de o cafea ai Puro Express și Muse Café, două cafenele mobile, unde mai poți savura o ceașcă din băutura ta preferată.

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram. Iar dacă vrei să găsești și mai multe ponturi pentru o vacanță în Ras Al Khaimah hai și pe grupul nostru de Facebook: Ghid de vacanță: Ras Al Khaimah!

Ultimele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.