41.2 C
Dubai
vineri, iulie 12, 2024
AcasăThings to doExperiențe culturale în Ras Al Khaimah

Experiențe culturale în Ras Al Khaimah

Data:

Articole asemănătoare

Unde poți să bei o cafea arăbească tradițională în Emiratele Arabe Unite

Când vine vorba de cafele bogate și aromate, probabil...

Ce poți să faci în această vară în Ras Al Khaimah

Vacanța de vară în Emirate? Nu e o idee...

Un tur prin Arabia Saudită cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Pregătirea unui nou sezon din Seria Mondială Red Bull...

O zi plină de adrenalină în Ras Al Khaimah

De la mare, prin deșert, până în vârful muntelui...

Dacă ești în vacanță în cel mai nordic emirat din UAE, trebuie să aloci cel puțin o zi pentru o serie de experiențe culturale în Ras Al Khaimah.

Pe lângă faptul că găzduiește o colecție impresionantă de atracții și locuri interesante de văzut, Ras Al Khaimah te va cuceri cu o serie de experiențe culturale și locuri de importanță istorică, majoritatea cu acces gratuit, pe care nu trebuie să le ratezi.

Dacă ai ales să-ți petreci vacanța în Ras Al Khaimah, unul din cele șapte emirate din Emiratele Arabe Unite (UAE), îți recomand să te cazezi la unul din resorturile luxoase cu ieșire la plajă, cum ar fi hotelul Hampton by Hilton Marjan Island, și să aloci cel puțin o zi pentru o serie de experiențe culturale care te vor ajuta să înțelegi mai bine cultura locală.

Cu o istorie extraordinară, care datează de peste șapte milenii, emiratul Ras Al Khaimah te va surprinde cu experiențe culturale autentice și povești desprinse parcă din cele 1001 de nopți.

În traducere, Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat din UAE, înseamnă „vârful cortului” și se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.700 de kilometri pătrați. Asta înseamnă că este al patrulea emirat ca mărime din UAE, iar aici trăiesc aproximativ 500.000 de emirați.

Așadar, pe lângă plajă, shopping sau experiențe pline de adrenalină, în Ras Al Khaimah ai ocazia să descoperi o moștenire arheologică impresionantă și o istorie culturală bogată care te va face să înțelegi mai bine povestea acestui emirat.

În trecut, Ras al Khaimah avea o împărțire tribală și datorită formelor de relief erau trei organizări distincte: triburile din deșert, triburile montane și triburile care locuiau pe malul mării.

Combinația unică de forme de relief, de la deșert și până la munții impresionanți și plajele de coastă și mangrove, a avut o influență asupra modului în care s-au dezvoltat civilizațiile din regiune.

Așa că iată alegerile mele pentru o serie de experiențe culturale și locuri în care îți recomand să ajungi și care spun cel mai bine povestea emiratului Ras Al Khaimah.

Fortul Dhayah

În centrul poveștilor exotice despre aceste tărâmuri este întotdeauna un fort în care se petrece o mare parte din acțiune, iar asta pentru că aceste construcții au jucat un rol foarte important în istoria regiunii.

În 1819, de exemplu, fortul Dhayah, cu cele două turnuri gemene, a avut un rol crucial în strategia de apărare a triburilor din Ras al-Khaimah împotriva atacurilor flotelor britanice care veneau de pe mare.

Fortul Dhayah este construit pe un deal de aproximativ 100 de metri, iar pentru a ajunge sus va trebui să urci 239 de scări. Te asigur însă că merită tot efortul și o dată ce vei ajunge te vei bucura de un peisaj senzațional format din albastrul mării, munții spectaculoși și fermele de curmali din jur.

Fortul Dhayah este singura fortificație de acest gen, construită în vârful unui deal, care mai există în Emiratele Arabe Unite. Conform arheologilor, prima atestare datează încă din Epoca de Bronz (1.600 – 1.300 î. Hr.), iar în forma actuală a fost construit pe parcursul secolului 19.

Lucrările de restaurare au început la sfârșitul anilor ’90, iar fortul Dhayah merită explorat pentru că așa vei înțelege modul de organizare al triburilor din trecut. La baza dealului există și ruinele unei așezări străvechi, populația din zonă fiind formată în principal din fermieri care se ocupau cu creșterea animalelor și cu producția de curmale.

De asemenea, aici au fost descoperite și 12 morminte Wadi Suq, care datează din perioada 2.000 – 1.300 î. Hr, și care vor fi transformate și ele într-un parc arheologic ce va putea fi vizitat.

Accesul aici este gratuit și se poate face de duminică până joi între orele 09:00 – 17:00, vineri și sâmbătă fiind închis.

Îți recomand să anunți vizita înainte și să rezervi un ghid (noi am mers cu NawfalSaeed) pentru că poveștile despre această așezare sunt la fel de fabuloase ca locul în sine. E drept, există riscul să petreci aici cel puțin 1001 nopți….

Fortul Dhayah: Al Rams – Emiratul Ras al-Khaimah – Emiratele Arabe Unite

Muzeul Național din Ras Al Khaimah

Turul experiențelor culturale trebuie să includă și Muzeul Național din Ras Al Khaimah. Îl vei găsi foarte aproape de moscheea Mohammed bin Salim și este deschis într-unul din forturile istorice din acest emirat.

Fortul în care se află acum Muzeul Național Ras Al Khaimah a fost atacat de portughezi în 1621, după care a fost reconstruit între 1809 și 1819, pentru ca un an mai târziu să fie distrus din nou de britanici. Refăcut încă o dată, fortul a fost folosit ca reședință pentru familia conducătoare Quwasim până în 1964.

Clădirea a fost folosită ca sediu de poliție și închisoare pentru o vreme și transformată în cele din urmă într-un muzeu în 1987.

O parte a exponatelor din muzeu au fost donate de familia Quwasim și de locuitorii din Ras Al Khaimah, iar restul artfeactelor au fost descoperite în urma numeroaselor săpături arheologice din zonă.

Obiectele expuse te vor ajută să descoperi viața tradițională din Emirat de la perioadele marcate de coloniști și până în prezent și modul în care își câștigau existența, înaintea descoperirii petrolului în regiune, practicând pescuitul de perle și având activități agricole și de pescuit maritim.

Muzeul Național din Ras Al Khaimah spune povestea orașului antic prin artefactele sale rare și exponatele fascinante, acesta fiind unul dintre puținele muzee din lume care a fost locuit continuu de peste 7.000 de ani.

Programul de vizitare este de marți până joi și sâmbătă – duminică între orele 08:00 – 18:00. Vineri, muzeul este deschis între orele 14:00 – 18:00, iar luni este închis. Prețul unui bilet pentru adulți este 5 dirhami (aproximativ 6,5 lei), iar pentru copii este 2 dirhami (2,5 lei).

Muzeul Național din Ras Al KhaimahAl Hisn Rd – Old Ras Al Khaimah – Ras al Khaimah – Emiratele Arabe Unite

Moscheea Sheikh Zayed din Ras Al Khaimah

Nu ai cum să ratezi această moschee în drumurile tale prin emirat. Este situată pe vechiul drum Al Qawasim Corniche, în cartierul Dafan Al Khor, și poate fi vizitată și de turiști.

Moscheea Sheikh Zayed din Ras Al Khaimah este probabil unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Emiratele Arabe Unite, unde rugăciunile sunt încă ținute până astăzi.

Fațada exterioară a fost restaurată folosind materiale specifice zonei, inclusiv pietre de coral și stânci din din mare, iar arhitectura sa este un vestigiu ale epocii șeicului Saqr bin Rashid Al Qasimi, care a condus emiratele RAK și Sharjah în perioada 1777 – 1803.

Departamentul de Antichități și Muzee din Ras Al Khaimah a derulat noi lucrări de restaurare, încheiate în 2022, refăcând complet cele 60 de coloane, trei uși uriașe și 31 de ferestre cu sculpturi geometrice distinctive.

Accesul este gratuit.

Moscheea Sheikh ZayedDafan Al Khor – Emiratul Ras al-Khaimah – Emiratele Arabe Unite

Fortul Al Falayah

Fortul Al Falayah a fost construit în secolul 18 și a fost folosit în mare parte ca reședință anuală de vară pentru familia conducătoare Al Qasimi.

Fortul este înconjurat de grădini de palmieri și a oferit un refugiu binevenit din centrul orașului Ras Al Khaimah în lunile fierbinți datorită locației sale aflată la o altitudine ceva mai mare.

Are o istorie similară cu cea a Fortului Dhayah și a jucat un rol crucial în războiul cu forțele britanice, înainte ca tratatul de pace să fie semnat la fort în 1820.

În prezent, fortul Al Falayah este compus din trei clădiri: o moschee în cartierul vestic, un turn de piatră în centru și clădirea principală care adăpostește cartierele domestice din est.

Clădirea principală este o zonă privată care combină un șir de camere și un turn din cărămidă de noroi. Se crede că turnul, cu două uși pe ambele părți, a fost folosit ca intrare privată în complex. Camerele adiacente au fost folosite ca sală de recepție, cameră de zi și grajd.

Turnul mare de piatră marchează latura de vest a curții secundare folosită ca zonă publică. Sala de recepție de la primul etaj a fost locul unde a fost semnat tratatul de pace din 1820.

Accesul este gratuit, dar acest sit arheologic poate fi vizitat doar în urma unei programări prealabile și împreună cu un ghid al Departamentului de Antichități și Muzee din Ras Al Khaimah.

Fortul FalayahAl Manama – Road – Al Felyyah – Ras al Khaimah – Emiratele Arabe Unite

Turnul Hudaybah

Grădinile luxuriante și fertile de palmieri din Nakheel au fost întotdeauna o sursă importantă de hrană și apă pentru rezidenții din Ras Al Khaimah. Mulți oameni locuiau în interiorul acestei oaze umbrite în clădiri construite din pământ, în timp ce familiile șeicilor locuiau în case de piatră.

Din veniturile acestor familii au fost construit complexe de apărare, din care făcea parte și turnul Hudaybah.

Turnul Hudaybah este ultima structură rămasă dintr-un ansamblu mai complex și în prezent este într-o stare excelentă, fiind restaurat de curând.

Accesul este gratuit, dar acest sit arheologic poate fi vizitat doar în urma unei programări prealabile și împreună cu un ghid al Departamentului de Antichități și Muzee din Ras Al Khaimah.

Turnul HudaybahEmiratul Ras al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite

Moscheea Mohammed Bin Salem

Moscheea Mohammed Bin Salem a suferit mai multe renovări și faze de extindere până în prezent. În timpul lucrărilor de renovare s-a refăcut arhitectura originală, folosind materiale precum piatră de coral și rocă din mare.

Săpăturile arheologice au scos la iveală prezența unei moschei anterioare, datând din a doua jumătate a secolului 18, care a fost distrusă în timpul ocupației britanice din 1819 – 1820. Noua moschee a fost construită pe fundația celei vechi, iar mențiunile din alte documente istorice fac referire și la o altă moschee construită în acest loc încă din secolul 16.

Accesul este gratuit.

Moscheea Mohammed Bin SalemRW2X+59C – Old Ras Al Khaimah – Ras al Khaimah – Emiratele Arabe Unite

Vino alături de noi și pe Facebook și Instagram. Iar dacă vrei să găsești și mai multe ponturi pentru o vacanță în Ras Al Khaimah hai și pe grupul nostru de Facebook: Ghid de vacanță: Ras Al Khaimah!

Ultimele articole

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.